e bannerespaEΤΠΑ460X60e bannersEUERDF600X80

pencil

Autres activités

Προβολή Ταινίας Schools of Trust απο το εγχείρημα NOMADA
Vendredi 13 Mai 2016, 07:30pm

ΠΡΟΒΟΛΗ Schools of trust small

Προβολή του ντοκυμαντέρ "Schools of Trust", ανεξάρτητης παραγωγής του 2015, όπου εξερευνούνται οι εμπειρίες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών που φοιτούν σε ελεύθερα σχολεία στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, το Ισραήλ και το Πουέρτο Ρίκο. Συνεντεύξεις από νευροεπιστήμονες, παιδοψυχολόγους, επιστήμονες της εκπαίδευσης κ.α. φωτίζουν πτυχές του πώς συντελείται η μάθηση, αποδεικνύοντας ότι το σχολείο, όπως το ξέρουμε, καταφέρνει να μας απομακρύνει από αυτή, παρά να μας φέρνει κοντά της.

Παρασκευή 13 Μάη στις 19:30 στην Casa lucia Σγόμπου Τζάβρου
 http://www.casa-lucia-corfu.com/
Σάββατο 14 Μάη στις 19:00 στο καφεπωλείο Πλους

Τι σημαίνει οι αποφάσεις να παίρνονται από τη γενική συνέλευση του σχολείου, όπου οι μαθητές έχουν ίσο δικαίωμα ψήφου με τους ενήλικες;

Τι γίνεται όταν τα παιδιά πηγαίνουν μόνο στα μαθήματα που επιλέγουν;

Όταν δεν υπάρχουν βαθμοί, ποιο είναι το κίνητρο των μαθητών;

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Λίγα λόγια για τη NOMADA....

Η Νομάδα είναι ένα καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και θεραπευτικό εγχείρημα με βάση την Κέρκυρα. Όντας ένα διεπιστημονικό πολυίδρυμα εργάζεται σε παράλληλα σταθερό τόπο, κινούμενες δομές και το διαδίκτυο. Το σύστημα λήψης αποφάσεων της οργάνωσης βασίζεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και οριζόντια ιεράρχηση, δίνοντας δικαίωμα ψήφου και άποψης σε όλες τις ηλικίες , και κάτω των 18. Η Νομάδα παρέχει και υποστηρίζει την έρευνα και πληροφορία που προωθεί το δικαίωμα του καθενός «να αναπτύσσει την προσωπικότητα του ελεύθερα, σε όλες τις πτυχές που τη συνθέτουν». (Άρθρο 5, παράγραφος 1 του Ελληνικού Συντάγματος)

Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.