pencil

Autres activités

«Όταν το σώμα μιλάει» με τη Susana Noemi Abigador
Début Jeudi 02 Juin 2016
Fin Lundi 06 Juin 2016

 

dansa vitalH NOMADA και η Casa Lucia με μεγάλη χαρά υποδέχονται ξανά στην Κέρκυρα τη Susana Noemi Abigador.
Μαζί της φέρνει το
Danza Vital, τη Σωματική Έκφραση, το βιβλίο της «Όταν το σώμα μιλάει» και έναν Αργεντίνικο αέρα…

 

Η «Σωματική Έκφραση» έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα του Σχολείου της Φύσης και των Χρωμάτων του Φουρφουρά.

Η Γιούλη Μποσδελεκίδου, διευθύντρια του σχολείου, αναφέρει:

Το βιβλίο « Όταν το σώμα μιλάει»: «Είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο και κατατοπιστικό έχω δει. Η μεθοδολογία είναι ξεκάθαρη και τα βήματα σταδιακά».
Μέσα στην τάξη: «Η μεθοδολογία και η μουσική δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να κινήσουν το σώμα τους με τρόπο που διαφορετικά δεν θα το έκαναν κατά τη διάρκεια του σχολικού μαθήματος, να έρθουν σε επαφή, να αγγίξουν, να εμπιστευτούν τον συμμαθητή τους. Να παίξουν με τα όρια του σώματος τους και της επαφής. Φεύγουν απ
oτο μάθημα με μια αίσθηση πως έχουν πετάξει ή πως κολυμπούσαν στον βυθό ή πως ξάπλωναν στα σύννεφα...(πώς τα ζηλεύω) με πολλές εικόνες και χρώματα στο μυαλό».
Ο/η εκπαιδευτικός: «Βλέπει μια ακόμα πτυχή των παιδιών, που δεν θα την έβλεπε με άλλον τρόπο. Προσφέρει δυνατότητες συνεργασίας και δημιουργίας. Ξεκινά την ημέρα του με μια όμορφη ρουτίνα!»


Περισσότερες πληροφορίες : 

«Η κίνηση ως σωτηρία της ψυχής-πρακτικό εγχειρίδιο με ασκήσεις για δασκάλους και εμψυχωτές ομάδων» της Σταυρούλας Σκαλίδη (Καθημερινή, 29 Απριλίου 1016)

 

Η SusanitaSusana Noemi Abigador είναι εκπρόσωπος της «Expresion Corporal» (Σωματικής Έκφρασης) στην Ελλάδα και δημιουργός του συστήματος «Danza Vital»,(Χορός Αυτογνωσίας), σύμβουλος Βιωματικής Μεθοδολογίας και συγγραφέας του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει», Εκδόσεις Γιαλός.
Γεννήθηκε το 1956 στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Ξεκινώντας με διαφορετικές τεχνικές γύρω από το χορό (στην Βραζιλία) και στο θέατρο, διάλεξε και κατέληξε στην Σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης. 
Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές στην Μαδρίτη, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στην διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς). 
Το 1986 έρχεται για να ζήσει στη Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα διδάσκει Σωματική Έκφραση, Βιωματική Μεθοδολογία, και το σύστημα Danza Vital. Από το 1988 και μέχρι το 2009 εργάστηκε στην ΑΝΙΜΑ (σχολή Καλλιτεχνικής και δημιουργικής επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών).
Από το 2009 συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο» , με το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας», το «Συναισθηματικό Κόσμο», με σχολές Χορού, Θεάτρου, κ.α., στην Ελλάδα, Κύπρο και Αργεντινή για επαγγελματίες στο χώρο της εκπαίδευσης, της τέχνης και της ψυχοθεραπείας. Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελεύθερα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία "Βάκχες" στο Ηρώδειο, με το Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος, κ.α. 
Συνεχίζοντας την εκπαίδευσής της, παρακολούθησε ανάμεσα σε άλλα  σεμινάρια  Χοροθεραπείας  στην Αργεντινή με το σύστημα της Maria Fux και στην Αθήνα, Πρωτόγονος Χορός με την καθηγήτρια της Σορβόννης France Sschott-Billmann, Ουδέτερη Μάσκα με τον βέλγο καθηγητή Luc de Smet, κ.α.
Το Δεκέμβριο του 2011, ήρθε το πρώτο βιβλίο της «Όταν το σώμα μιλάει»  
  Μεθοδολογία και ασκήσεις για την Σωματική Έκφραση.
Όμως η "μεγάλη εκπαίδευση" έρχεται από το πλούτο που προσφέρει η ίδια η διδασκαλία, η οποία την φέρνει σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους ανθρώπους.Η συμμετοχή τους και μόνον στα μαθήματα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έμπνευσης για τον καθένα που έχει κάτι να διδάξει.


Πληροφορίες για τη NOMADA: nomada@tutanota.com

guestinn ecommerce2015 fodors 2011 casalucia-badge-fgo
Casa Lucia © 2021 - built by crossbow
MHTE:0829K122K328700 - Αριθμός Γνωστοποίησης 1162118